Γιατί φέτος αξίζει να τρέξουμε για την Mammut, την Flisat και την MÅLA


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τρέξιμο αποτελεί μία από τις πιο ωφέλιμες μορφές άσκησης για τον άνθρωπο.

Τα πλεονεκτήματά του για τη λειτουργία της καρδιάς, την ευκινησία, την εμφάνισή μας και για τη σωματική μας υγεία είναι πολλά. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να κάνουμε την αρχή και να πούμε το «ναι» στο τρέξιμο.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, κάποιοι φοβούνται την αποτυχία και δεν αισθάνονται άνετα με το να τρέξουν σε έναν εξωτερικό χώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η έλλειψη κινήτρου είναι εκείνη που μας κάνει να αρνούμαστε να σηκωθούμε στον καναπέ.

Φέτος τον Απρίλιο, όμως, δεν έχουμε δικαιολογία να παραμείνουμε αδρανείς. Διότι αυτόν τον μήνα αξίζει να τρέξουμε και οι παρακάτω τρεις λόγοι αποτελούν τα ιδανικά κίνητρα για να το κάνουμε. Ας φορέσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια, λοιπόν, και ας ετοιμαστούμε για το run !

Αυτόν τον μήνα θα τρέξουμε…

Για να βελτιώσουμε τη μνήμη και την ψυχική μας υγεία

Η πλειονότητα των ερευνών αναφορικά με το τρέξιμο που βλέπει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει πως η αερόβια αυτή μορφή άσκησης, «θωρακίζει» τη σωματική και την ψυχική μας υγεία -και όχι μόνο. Αξίζει απλώς να υπογραμμίσουμε ότι 15 λεπτά ήπιου τρεξίματος σε ημερήσιο επίπεδο φέρονται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης καθώς και ότι το σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το τρέξιμο διεγείρει τον εγκέφαλο και βοηθά τη μνήμη. Με λίγα λόγια, το τρέξιμο θα «ανεβάσει» τη διάθεσή σου και ενδεχομένως, τις επιδόσεις σου στο γραφείο και ο Απρίλιος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνουμε το ξεκίνημά μας. Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές και η μέρα που «μεγαλώνει» ευνοεί τις μεγάλες διαδρομές σε εξωτερικούς χώρους.

Για να κάνουμε χαρούμενα τα παιδιά

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο όλοι αξίζει να τρέξουμε αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο σημαντικός. Και αυτό διότι αφορά στα παιδιά, δηλαδή στο μέλλον της κοινωνίας μας. Τι ακριβώς εννοούμε; Όπως τα τελευταία έξι χρόνια, έτσι και φέτος, η ΙΚΕΑ Running Team θα τρέξει στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» στις 14 Απριλίου για να στηρίξει το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» και να μοιράσει παιδικά χαμόγελα. Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να τρέξουμε και εμείς με τους δρομείς της ξεχωριστής αυτής ομάδας. Γιατί; Αρκεί να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα και χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, περισσότερα από 2.800 παιδιά είχαν τη χαρά να δουν περισσότερους από 67 σταθμούς ανανεωμένους, με καινούρια έπιπλα όπως κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες και ραφιέρες, παιχνίδια, λευκά είδη και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Οι «Σταθμοί Χαράς», λοιπόν, είναι αναμφίβολα ένα «δυνατό» κίνητρο για αρχίσουμε το τρέξιμο αυτόν τον μήνα.

Για την Mammut, την Flisat και την MÅLA

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο καλό είναι να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας φέτος τον Απρίλιο αφορά στην Mammut, την Flisat και την MÅLA. Όπως οι 1. 000 δρομείς της IKEA Running Team, έτσι και εμείς, αξίζει να τρέξουμε για την Mammut, την παιδική καρέκλα, για την à MÅLA, το παιδικό καβαλέτο αλλά και για την FLISAT, την τροχήλατη θήκη παιχνιδιών. Αξίζει, δηλαδή, να βάλουμε τα δυνατά μας για τον εξοπλισμό που προσφέρει η ΙΚΕΑ στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς ανά την Ελλάδα, εκείνο τον εξοπλισμό που θα ομορφύνει τους Σταθμούς Χαράς και τις ζωές περισσότερων παιδιών.

Για εμάς, οι παραπάνω λόγοι μας δίνουν κάθε κίνητρο για να πάρουμε τους δρόμους αυτόν τον μήνα. Φέτος, στόχος του προγράμματος Σταθμοί Χαράς είναι να αναβαθμιστούν δέκα δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα (από τους οποίους οι δύο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης). Πιστεύουμε ότι στις 14 Απριλίου αξίζει να τρέξουμε για αυτούς και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ