Φορολογική Δήλωση 2019: Δείτε πώς θα πληρώσετε λιγότερο φόρο


Ποιες «παγίδες» πρέπει να αποφύγουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση των εντύπων της εφορίας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, άνοιξε φέτος η εφαρμογή του TAXISnet ώστε να «υποδεχτεί» εκατομμύρια φορολογούμενους, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο χρόνο προκειμένου να εκπληρώσουν τη σημαντικότερη φορολογική υποχρέωση της χρονιάς.
Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης έχει «παγίδες» τις οποίες οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ώστε να αποφύγουν «τσουχτερά» πρόστιμα.

Προσοχή: Ο ρόλος των τεκμηρίων και οι αποδείξεις

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι φορολογούμενοι στη δικαιολόγηση των τεκμηρίων αλλά και μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες στην ορθή εμφάνιση των αποδείξεων με πλαστικό χρήμα, προκειμένου και το χτίσιμο του αφορολογήτου να πετύχουν και να μην κινδυνεύσουν με πέναλτι φόρου 22% επί των λιγότερων αποδείξεων.

Πρόκειται για τον κωδικό 049-050 στον πίνακα 7 του εντύπου Ε1«Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών», όπου δηλώνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκπτωση φόρου που μπορεί να επιτευχθεί κυμαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ που ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636 έως 9.545.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ