Spicy βελουτέ σούπα καρότου με κόκκινο κάρυ και φιστικοβούτυρο


Κρεμώδης καροτόσουπα με καυτερό κάρυ, γάλα καρύδας και απαλό φιστικοβούτυρο

Συστατικά

2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
2 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
500 gr καρότα ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
1/4 φλ. φιστικοβούτυρο
αλάτι, πιπέρι
κόλιανδρος ψιλοκομμένος
ψημένα peanuts
lime

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε την πάστα κόκκινου κάρυ με το τζίντζερ και καβούρδισε για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε και τα καρότα, το γάλα καρύδας και τον ζωμό λαχανικών.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 25 λεπτά.
Πρόσθεσε και το φιστικοβούτυρο και ανακάτεψε καλά, να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Με το ραβδομπλέντερ (ή σε μερίδες, στο μπλέντερ) πολτοποίησε την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε με κομμένο κόλιανδρο, φιστίκια και μερικές σταγόνες lime.

* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μπορείς να προσθέσεις γάλα καρύδας στο πιάτο σου για να το κάνεις πιο mild, αν η σούπα είναι πολύ spicy από το κόκκινο κάρυ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ