Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε σχετικά με τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις μνήμης, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτές δεν γίνονται αποκλειστικά για να τιμήσουν τα θύματα, αλλά έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, υποστήριξε ότι η διαμαρτυρία της Παρασκευής δεν είναι απλώς μια εκδήλωση μνήμης, αλλά χρησιμοποιείται πολιτικά. «Όποιος πιστεύει πραγματικά ότι το συλλαλητήριο είναι χωρίς πολιτικό πρόσημο, ζει σε άλλη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαδηλώσεις, όμως επισήμανε ότι άλλο πράγμα είναι η πολιτική διαμαρτυρία και άλλο η εκμετάλλευση του πένθους. «Τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους είναι το προσάναμμα», τόνισε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπική του παρουσία σε μια τέτοια εκδήλωση, δηλώνοντας ότι θεωρεί πως δεν θα γινόταν αποδεκτός. «Αν ήταν πράγματι μια εκδήλωση φόρου τιμής, θα έπρεπε να πάμε όλοι. Αν πάω, όμως, δεν θα με δείρουνε, θα με σκοτώσουνε», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε τη στάση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, σημειώνοντας πως έκανε «πολύ σωστά» τη δουλειά του, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που έχει δεχθεί.