Ο πόνος στο στομάχι είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται ως συνέπεια διαφόρων ασθενειών ή ως ευαισθησία σε ορισμένα ερεθίσματα. Συνήθως συνοδεύεται από φούσκωμα, αέρια και καούρα, αν και τα συμπτώματα αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την προέλευσή τους. Πολλές περιπτώσεις έχουν σχέση με τροφικές δυσανεξίες, αλλά επίσης, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κατάποσης μεγάλων γευμάτων. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί από ανόργανες αιτίες όπως είναι το στρες και το άγχος.
Ευτυχώς, χάρη στις ιδιότητες ορισμένων φυσικών συστατικών, το itrofi σας παρουσιάζει μια σειρά από αφεψήματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι και τα οποία θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε τον στομαχόπονο αποτελεσματικά.
Τσάι με τζίντζερ και λεμόνι
Το τζίντζερ είναι μία ρίζα γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη και πεπτική δράση της. Η κατανάλωση της συγκεκριμένης έγχυσης μειώνει το φούσκωμα, ανακουφίζει τη ζάλη και ηρεμεί την αίσθηση του πόνου. Συνδυάζοντας το τζίντζερ με λίγο χυμό λεμονιού κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικό το ρόφημά μας, επειδή ελέγχουμε την υπερβολική οξύτητα.
Συστατικά:
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ
χυμός από ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε στο φλιτζάνι το βραστό νερό και ρίξτε τη ρίζα τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το για 10 λεπτά και μπορείτε να το καταναλώσετε.
Τσάι χαμομηλιού
Οι ιδιότητες του χαμομηλιού έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους ως θεραπεία για τα πεπτικά προβλήματα. Το χαμομήλι βοηθά στη μείωση της αίσθησης του φουσκώματος.
Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας άνθη χαμομηλιού (10 g)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικό) (25 g)
Εκτέλεση:
Βάλτε να βράσει ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε άνθη χαμομηλιού. Σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε το για 5 ή 10 λεπτά. Σουρώστε το περιεχόμενο, προσθέστε το μέλι για να γλυκάνει και να καταναλώστε το.
Ρυζόνερο
Το ρυζόνερο είναι ακριβώς αυτό που εναπομένει στην κατσαρόλα όταν μαγειρεύετε ρύζι. Λειτουργεί ως ένα καταπραϋντικό, άρα ανακουφίζει από τη φλεγμονή σχηματίζοντας ένα είδος χαλαρωτικού φράγματος πάνω από το στομάχι σας.
Συστατικά
1/2 Φλιτζάνι λευκό ρύζι
2 Φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε το ρύζι σας με το διπλάσιο νερό που θα το μαγειρεύατε κανονικά. Χρησιμοποιείστε κόκκους από λευκό ρύζι. Βάλτε το ρύζι σας σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε το νερό, μαγειρέψτε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει, αφαιρέστε το ρύζι από τη φωτιά και αφήστε το να μουλιάσει για 3 λεπτά με το καπάκι στην κατσαρόλα. Στραγγίξτε και πιείτε το ζεστό νερό που προέρχεται από το ρύζι.