Κρέμα καϊμάκι με βύσσινο


Η κρέμα καϊμάκι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ξυπνά μνήμες από τα παλιά. Με την κρεμώδη υφή της και την πλούσια γεύση του μαχλεπιού και της μαστίχας, συνδυάζεται άψογα με τη γλυκιά οξύτητα του βύσσινου. Η συνταγή αυτή θα σας μεταφέρει σε έναν κόσμο αυθεντικής ελληνικής απόλαυσης!

Κρέμα καϊμάκι με βύσσινο- Υλικά

Για την κρέμα καιμάκι:

  • 500 ml πλήρες γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, αλεσμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για το γλυκό βύσσινο:

  • 300 γρ. βύσσινα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση

Προετοιμασία της κρέμας:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην βράσουν.
  2. Προσθέστε το μαχλέπι και τη μαστίχα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα αρώματα.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ στο κρύο νερό και προσθέστε το στο μείγμα του γάλακτος.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία του γλυκού βύσσινου:

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τα βύσσινα, τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να βγάλουν τα βύσσινα τα ζουμιά τους.
  3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι.
  4. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρισμα:

  1. Μοιράστε την κρέμα καϊμάκι σε μπολ ή ποτήρια.
  2. Από πάνω προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το γλυκό βύσσινο με το σιρόπι του.
  3. Σερβίρετε το γλυκό κρύο και απολαύστε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ