120 δόσεις: Χρωστάτε; Δείτε αν μπορείτε να «κουρέψετε» έως 100% τις προσαυξήσεις


120 δόσεις: Η κυβέρνηση Πακέτο ετοιμάζει τεσσάρων ρυθμίσεων οφειλών, προκειμένου να δώσει μία τελευταία ευκαιρία σε περισσότερους από 4 εκατομμύρια οφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 150 δισ. ευρώ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους να εξασφαλίσουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις και να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Το οικονομικό επιτελείο κάνει τους τελευταίους υπολογισμούς, ώστε να είναι έτοιμη να αντικρούσει με στοιχεία πιθανές ενστάσεις των δανειστών κατά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρει η Realnews. Οι ρυθμίσεις θα έχουν «έκτακτο» χαρακτήρα και εξετάζεται η χρονική τους ισχύ να είναι από τέσσερις έως έξι μήνες. Στόχος των αρμοδίων είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων να τεθεί σε εφαρμογή έως το τέλος Απριλίου.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα αφορούν:

  • Οφειλές ύψους 104 δισ. ευρώ, στην Εφορία με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, περιορισμένο «κούρεμα» στις προσαυξήσεις και ρύθμιση σε έως 120 δόσεις.
  • Ασφαλιστικές εισφορές, ύψος 18 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων στο πρώην ΙΚΑ με κούρεμα στις προσαυξήσεις από 50 έως και 100% και ρύθμιση έως 120 δόσεις.
  • Ασφαλιστικές εισφορές, ύψους 20 δισ. ευρώ ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών με επανυπολογισμό και κούρεμα της βασικής οφειλής έως και 60% και ταυτόχρονα μείωση των προσαυξήσεων κατά 85% και ρύθμιση σε 120 δόσεις.
  • Οφειλές σε δήμους ακόμη και με πλήρη απαλλαγή από προσαυξήσεις και αποπληρωμή σε έως και 100 δόσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ