Χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι


Οι μπριζόλες με πορτοκάλι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη ζουμερή υφή του κρέατος με τη φρεσκάδα και το γλυκόξινο άρωμα των εσπεριδοειδών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ιδιαίτερο γεύμα που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας, ενώ η προετοιμασία της είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι φαίνεται.

Χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι – Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μαρινάδας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  2. Μαρινάρισμα: Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο σκεύος και περιχύστε τις με τη μαρινάδα. Καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη και αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο (ιδανικά 4 ώρες για πιο έντονη γεύση).
  3. Μαγείρεμα:
    • Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπριζόλες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
    • Προσθέστε τη μαρινάδα στο τηγάνι και σιγοβράστε για περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά, ώστε να δέσει η σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε πιάτα και περιχύστε τις με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και, αν θέλετε, λίγο φρέσκο θυμάρι.

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαρινάρισμα: 1-4 ώρες
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του μαριναρίσματος)

Τι να σερβίρετε δίπλα στις χοιρινές μπριζόλες με πορτοκάλι

  • Συνοδευτικά:
    Οι μπριζόλες με πορτοκάλι ταιριάζουν υπέροχα με ψητά λαχανικά όπως καρότα, σπαράγγια, και πατάτες φούρνου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πουρέ πατάτας ή ρύζι με λεμόνι και μυρωδικά για να συμπληρώσετε τη φρεσκάδα του πιάτου.
  • Κρασί:
    Ένα δροσερό λευκό κρασί με φρουτώδεις νότες, όπως ένα Sauvignon Blanc ή ένα Chardonnay, αποτελεί ιδανικό ταίρι για αυτή τη συνταγή. Αν προτιμάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, ένα αρωματικό Gewürztraminer θα αναδείξει τις γεύσεις του πορτοκαλιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ