Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι μια γευστική και αρωματική επιλογή που αναδεικνύει την έντονη φρεσκάδα αυτού του χειμερινού φρούτου. Ιδανική για το πρωινό σας, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή για να συνοδεύσει τυριά και επιδόρπια. Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να δημιουργήσετε μια σπιτική μαρμελάδα γεμάτη άρωμα και γεύση.
Μαρμελάδα μανταρίνι – Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Μαγείρεμα: 1 ώρα
- Συνολικά: 1 ώρα και 30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό μανταρίνια (καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια )
- 500 γρ. ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Προετοιμασία των μανταρινιών:
- Καθαρίστε τα μανταρίνια, αφαιρώντας τις φλούδες και τα κουκούτσια.
- Ψιλοκόψτε τις φλούδες από 2-3 μανταρίνια (προαιρετικά) για πιο έντονη γεύση.
- Μαγείρεμα:
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα μανταρίνια, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
- Μείωση:
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για περίπου 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
- Όταν το μείγμα πήξει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αποθήκευση:
- Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείστε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίστε τα για 5 λεπτά.
- Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε.
Tips
- Αν θέλετε πιο λεία υφή, χρησιμοποιήστε μπλέντερ για να πολτοποιήσετε το μείγμα πριν το βράσιμο.
- Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.