Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα: Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απόλαυση της σοκολάτας με τη φρουτώδη γλύκα της μαρμελάδας, δημιουργώντας μικρές λαχταριστές μπουκίτσες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα εν λόγω μπισκότα είναι ιδανικά για το πρωινό, τον καφέ ή ένα γρήγορο σνακ!
Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα – Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Ψήσιμο: 12-15 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: περίπου 35 λεπτά
Υλικά (για 15-20 μπισκότα):
- 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. κακάο σκόνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 150 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας (φράουλα, βερίκοκο ή πορτοκάλι)
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προετοιμασία ζύμης:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα. Ζυμώστε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. - Σχηματισμός μπισκότων:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών και κόψτε στρογγυλά μπισκότα με κουπάτ. Για τα μισά από αυτά, κόψτε μικρότερες τρύπες στο κέντρο τους. - Ψήσιμο:
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. - Συναρμολόγηση των μπισκότων
Απλώστε ένα κουταλάκι μαρμελάδας σε κάθε γεμάτο μπισκότο και καλύψτε σχηματίζοντας ένα είδος σάντουιτς. - Διακόσμηση:
Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.