Σαλάτα Νισουάζ: Ένα γαλλικό πιάτο στο τραπέζι σας


Η σαλάτα Νισουάζ αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, που αποπνέει φρεσκάδα και ισορροπία γεύσεων. Με καταγωγή από την περιοχή της Νίκαιας, συνδυάζει απλά αλλά πλούσια υλικά που τη μετατρέπουν σε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, αυτή η σαλάτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Σαλάτα Νισουάζ: Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκος τόνος ή τόνος κονσέρβα
  • 3 αυγά βραστά
  • 200 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
  • 100 γρ. πράσινα φασολάκια, ζεματισμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 50 γρ. φρέσκο μαρούλι ή ανάμεικτα χόρτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τη βάση της σαλάτας με το μαρούλι ή τα ανάμεικτα χόρτα.
  2. Προσθέστε τις βρασμένες πατάτες, τα πράσινα φασολάκια και τα ντοματίνια.
  3. Κόψτε τα βρασμένα αυγά σε φέτες και τοποθετήστε τα γύρω από τη σαλάτα μαζί με τις ελιές.
  4. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο τόνο, ψήστε τον ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι και κόψτε τον σε φέτες. Αν επιλέξετε κονσέρβα, στραγγίξτε καλά και προσθέστε πάνω στη σαλάτα.
  5. Ετοιμάστε τη σος αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  6. Περιχύστε τη σος πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

Σαλάτα Νισουάζ: Διατροφική αξία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: ~350
  • Πρωτεΐνη: 25 γρ.
  • Λίπη: 15 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 5 γρ.

Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Σύνολο: 25 λεπτά


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ