Έξυπνα κόλπα για να μην σας μαυρίζουν οι μπανάνες – Πώς να τις διατηρήστε φρέσκιες


Οι μπανάνες αποτελούν μία πρώτη επιλογή διατροφής είτε ως σνακ, είτε ως πρωινό αλλά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα, γίνονται «μαύρες» πολύ γρήγορα.

Μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική να αποθηκεύετε μπανάνες σε ένα μπολ φρούτων, αλλά αυτό είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να τις κρατήσετε στην κουζίνα.

Αυτό τις αναγκάζει να γίνουν γρήγορα μαλακές και μαύρες, καθώς τα περισσότερα φρούτα απελευθερώνουν μια φυσική φυτική ορμόνη που ονομάζεται αέριο αιθυλενίου που προκαλεί ωρίμανση.

Οι μπανάνες δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται μαζί με άλλα φρούτα ή να συσσωρεύονται πάρα πολύ, δεδομένου ότι παράγουν μεγάλη ποσότητα αερίου αιθυλενίου και είναι συχνά οι πρώτες που αρχίζουν να «μαραίνονται».

Σύμφωνα με τη μαγείρισσα Stephanie Dulgarian, μπορείτε να επιβραδύνετε την παραγωγή αιθυλενίου, ώστε οι μπανάνες να παραμείνουν φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποθηκεύοντάς τις στο ψυγείο.

«Έχετε δοκιμάσει ποτέ να ψύξετε μπανάνες; Εάν δεν σας ενδιαφέρει οι φλούδες να φαίνονται καφέ ή ακόμα και μαύρες, δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο!

“Οι φλούδες θα γίνουν καφέ πολύ πιο γρήγορα, αλλά το ίδιο το φρούτο διαρκεί εβδομάδες περισσότερο! Παραμένουν σφιχτά και φρέσκα και έχουν υπέροχη γεύση!»

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι μπανάνες δεν μπορούν να ψυχθούν, καθώς προκαλούν τη φλούδα να γίνει μαύρη, αλλά αυτό συμβαίνει απλώς επειδή είναι ένα τροπικό φρούτο που δεν είναι συνηθισμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα φρούτα στο εσωτερικό θα εξακολουθούν να είναι κίτρινα και φρέσκα και θα παραμείνουν επεξεργάσιμα για δύο εβδομάδες περισσότερο από ό, τι αν φυλάσσονταν σε ένα μπολ φρούτων.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο οι μπανάνες που έχουν ωριμάσει και έχουν κίτρινη φλούδα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο.

Οι πράσινες μπανάνες είναι ακόμα άγουρες και αν αποθηκευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία δεν θα ωριμάσουν ποτέ σωστά και δεν θα αναπτύξουν τη γεύση τους.

Αντ ‘αυτού, αποθηκεύστε τις πράσινες μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σας μακριά από άλλα φρούτα και, στη συνέχεια, βάλτε τις στο ψυγείο μόλις κιτρινίσουν.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τις μπανάνες πιο φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου, εάν τυλίξετε το κοτσάνι τους σε μεμβράνη, καθώς εκεί παράγεται το αέριο αιθυλένιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ