Το ντιπ παντζάρι με καρύδια είναι μια υπέροχη, υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Είναι γεμάτο γεύση, θρεπτικά συστατικά και προσφέρει έναν συνδυασμό γλυκύτητας από τα παντζάρια και της τραγανής υφής από τα καρύδια. Μπορεί να σερβιριστεί με ψημένο ψωμί, κριτσίνια, ή ακόμα και ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι!
Συνταγή για ντιπ παντζάρι με καρύδια
Υλικά:
- 3 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
Εκτέλεση:
- Κόψτε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο μούλτι.
- Προσθέστε τα καρύδια, τη σκελίδα σκόρδου, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το βαλσάμικο ξύδι.
- Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
- Μεταφέρετε το ντιπ σε ένα μπολ και διακοσμήστε με λίγα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Συμβουλή: Αφήστε το ντιπ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε για να αναδειχθούν οι γεύσεις.