Το ψαρονέφρι με μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για όσους αναζητούν μια εκλεπτυσμένη γεύση για το μεσημεριανό ή το δείπνο τους. Με μαλακό κρέας και πλούσια σάλτσα μανιταριών, συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση ενός σπιτικού γεύματος.
Συστατικά (για 4 άτομα):
- 600 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες
- 250 γρ. μανιτάρια (προτείνεται ποικιλία)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες παρασκευής:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Σοτάρετε τα κομμάτια ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
- Επιστρέψτε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.