Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών


Το ψαρονέφρι με μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για όσους αναζητούν μια εκλεπτυσμένη γεύση για το μεσημεριανό ή το δείπνο τους. Με μαλακό κρέας και πλούσια σάλτσα μανιταριών, συνδυάζει την κομψότητα με την άνεση ενός σπιτικού γεύματος.

Συστατικά (για 4 άτομα):

  • 600 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια (προτείνεται ποικιλία)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Σοτάρετε τα κομμάτια ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα ζεστά.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
  5. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
  7. Επιστρέψτε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
  8. Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ