Χρυσοχοΐδης: Πριν ένα χρόνο ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιστρέψω στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


«Ένα χρόνο μετά, πολλά πράγματα έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Έναν χρόνο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με αυτή την αφορμή, ο κ. Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στα social media, προχώρησε την Τρίτη σε έναν απολογισμό του έργου του.

«Ένα χρόνο μετά, πολλά πράγματα έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον στόχο που είχε τεθεί 12 μήνες πριν, όταν τον κάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να επιστρέψει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για «να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χρυσοχοΐδη:

«Πριν από ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να επιστρέψω στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα και να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών βίας και κυρίως της οπαδικής, της ενδοοικογενειακής και της βίας ανηλίκων.

Ένα χρόνο μετά, πολλά πράγματα έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι Αστυνομικοί επέστρεψαν στις γειτονιές. Ενισχύσαμε με δεκάδες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό των συλλήψεων από τις συγκεκριμένες ομάδες. Στελεχώσαμε με τον αναγκαίο αριθμό αστυνομικών το τηλεφωνικό Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης και το 100 απαντά πλέον σε δευτερόλεπτα, ενισχύσαμε την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αλλά και τα περιπολικά και έτσι πυκνώσαμε την παρουσία της Αστυνομίας τη νύχτα.

Δώσαμε προτεραιότητα στην Τροχαία με τη σημαντική της ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα και το 2024 ήταν χρονιά ρεκόρ για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική. Από 1.127.611 παραβάσεις το 2023, φτάσαμε σε 1.441.327 το 2024, αύξηση 27.8%

Αναδείξαμε την έννοια της Κοινωνικής Αστυνόμευσης, ενισχύοντας τις παρεμβάσεις μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας (νέα πρωτόκολλα, Safe Houses, κατασχέσεις όπλων, φόρμα αξιολόγησης κ.ά.) και φτιάχνοντας από την αρχή τη διαχείριση της Αστυνομίας σε περιστατικά βίας ανηλίκων (Safe Youth, 10201, περιπολίες ήπιας αστυνόμευσης κ.ά.). Αυτό οδήγησε χιλιάδες θύματα να εμπιστευτούν την Αστυνομία και να καταγγείλουν. Το 2024 υπερδιπλασιάστηκαν οι συλλήψεις κακοποιητών ενδοοικογενειακής βίας, συνιστώντας ρεκόρ πολλών ετών. Το 2024, σε 2.163 υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων, πραγματοποιήσαμε συλλήψεις για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας, αύξηση 73%…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ