Ψαρόσουπα: Θρεπτική και γευστική για όλη την οικογένεια


Η ψαρόσουπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι μια θρεπτική και ζεστή επιλογή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των ψαριών με την πλούσια γεύση των λαχανικών. Είτε την προτιμάτε με πιο πηχτή σύσταση είτε πιο ελαφριά, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε μια τέλεια ψαρόσουπα για την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Ψαρόσουπα – Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα ψάρια (π.χ. μπακαλιάρο, σφυρίδα, ροφό)
  • 4 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των ψαριών
    Καθαρίστε τα ψάρια και ξεπλύνετε τα καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τα ψάρια με το νερό, τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι. Βράστε για περίπου 20 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται.
  2. Προετοιμασία του ζωμού
    Αφαιρέστε τα ψάρια από την κατσαρόλα και στραγγίστε το ζωμό. Αφήστε τα ψάρια να κρυώσουν λίγο, αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και κρατήστε το καθαρό ψαχνό.
  3. Βράσιμο των λαχανικών
    Στο στραγγισμένο ζωμό, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Βράστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Συναρμολόγηση
    Επιστρέψτε το ψάρι στην κατσαρόλα και προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και λίγο επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται. Βράστε για 5-10 λεπτά ακόμα.
  5. Σερβίρισμα
    Σερβίρετε ζεστή τη σούπα, συνοδεύοντάς την με ψωμί ή φρυγανισμένες φέτες.

Συμβουλή

Για πιο πηχτή σούπα, μπορείτε να λιώσετε μερικές από τις πατάτες μέσα στον ζωμό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ