Τσουκαλάς: «Η ΝΔ είναι η κυβέρνηση, που επιλέγει να μειώσει το επίδομα ανεργίας για τους νέους εργαζόμενους και να δυσκολέψει τις προϋποθέσεις ένταξης στην επιδότηση ανεργίας»
«Ο Κώστας Σημίτης ήταν μια κορυφαία πολιτική προσωπικότητα. Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, που υπηρέτησε ως υπουργός της Αλλαγής και στη συνέχεια ως Πρωθυπουργός με μεγάλα επιτεύγματα. Ξεχωρίζω την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ το 2001 και την κορυφαία στιγμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το 2003 με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ» ανέφερε στον απόηχο της είδησης του θανάτου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του ΟΡΕΝ.
«Στα χρόνια της διακυβέρνησης του διαχύθηκε η ευημερία στην ελληνική κοινωνία. Ήταν ένας ηγέτης, που έγραψε μια σημαντική θετική σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου» πρόσθεσε ο Κ. Τσουκαλάς κάνοντας ειδική μνεία στην αντιδικτατορική δράση του Κώστα Σημίτη.
Στη συνέχεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε την καταρράκωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών λόγω της ραγδαίας αύξησης του κόστους διαβίωσης.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας επισημαίνει ότι το 2024 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα λόγω του στεγαστικού κόστους και του πληθωρισμού. Η Eurostat δείχνει ότι ως προς τον δείκτη προτύπων ανισότητας είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη. Είστε η κυβέρνηση που επιλέγει να μειώσει το επίδομα ανεργίας για τους νέους και να δυσκολέψει τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας» τόνισε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική συζήτηση.
«Όταν αυξάνονται οι συντάξεις κατά 2,4% και ο πληθωρισμός είναι στο 2,7%, αυξήθηκαν οι συντάξεις; Φέτος ξεχάσατε τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τη δημόσια συζήτηση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι «ο θεσμός είναι κατεξοχήν συναινετικός, και πρέπει να συμπυκνώνει την εθνική ενότητα, την πολιτική εξισορρόπηση -γι’ αυτό και λέμε ότι εφόσον κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την κεντροαριστερά- και βέβαια την εγγύηση της θεσμικής ομαλότητας».
«Θα τοποθετηθούμε με άξονα αυτά που έχουμε πει και δεν θεωρούμε ότι πρέπει να εργαλειοποιείται ο θεσμός, δηλαδή για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι επειδή έχει εσωκομματικά προβλήματα, θα τα καταστήσει και θεσμικά αδιέξοδα της χώρας με μια στενή κομματική επιλογή ή να πούμε ότι επειδή κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία πρέπει σε όλα να είμαστε απέναντι, ακόμη και στην Προεδρία που είναι ένας θεσμός που ενδείκνυται για την επίτευξη συναινέσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενσαρκώνει την εθνική ενότητα, είναι αυτός που επιλέγεται για να ενώνει τους Έλληνες» κατέληξε.