Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά για κάθε λάτρη της σοκολάτας. Συνδυάζει τη βαθιά γεύση της σοκολάτας με μια υγρή και αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για γιορτή είτε για μια καθημερινή στιγμή γλυκιάς πολυτέλειας. Ακολουθεί μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Σοκολατόπιτα – Υλικά
Για το κέικ:
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 50 γρ. κακάο
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γκανάζ:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία του Κέικ:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και προσθέστε τα στο μείγμα.
- Ρίξτε τη λιωμένη κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
- Ετοιμασία του σιροπιού:
- Βράστε το νερό με τη ζάχαρη, το κακάο και τη λιωμένη κουβερτούρα για 2-3 λεπτά.
- Ρίξτε το σιρόπι ζεστό πάνω στο κρύο κέικ, αφήνοντάς το να απορροφηθεί.
- Προετοιμασία της γκανάζ:
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και ρίξτε την πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία και γυαλιστερή γκανάζ.
- Τελική σύνθεση:
- Ρίξτε τη γκανάζ πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήστε να κρυώσει.
- Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!
Σερβίρισμα
Συνοδέψτε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί για απόλυτη γευστική εμπειρία.