Αυτές οι σταγόνες στα παράθυρα, με την πρώτη ματιά, είναι ακίνδυνες, αλλά τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μέσα στα δωμάτια ενός σπιτιού μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα
Ο κρύος καιρός, καθώς και περισσότερες περίοδοι βροχής, χαρακτηριστικές αυτής της εποχής του χρόνου, προκαλούν αύξηση των επιπέδων υγρασίας στο σπίτι, δημιουργώντας συμπύκνωση με τη μορφή μικρών σταγόνων στα τζάμια παραθύρων – αυτό συμβαίνει λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σπιτιού.
Αυτές οι σταγόνες στα παράθυρα, με την πρώτη ματιά, είναι ακίνδυνες, αλλά τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μέσα στα δωμάτια ενός σπιτιού μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, όπως μούχλα που συσσωρεύεται στους τοίχους, δημιουργώντας λεκέδες ενώ τα κλινοσκεπάσματα, οι πετσέτες, οι κουρτίνες και τα κρεμαστά ρούχα μπορούν να πάρουν άσχημες οσμές που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.
Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα υγρασίας, γράψτε ένα από τα πιο παραδοσιακά σπιτικά κόλπα, αυτά που χρησιμοποιούσαν ήδη οι γιαγιάδες. Δεν είναι ένα νέο τέχνασμα, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό και, επιπλέον, εύκολο να γίνει και δεν κοστίζει πολλά χρήματα, αποφεύγοντας έτσι να αγοράσετε ή να χρησιμοποιήσετε νέες λύσεις στην αγορά που μπορεί να γίνουν πολύ πιο ακριβές.
Το κόλπο με το ρύζι και το αλάτι
Συγκεκριμένα, είναι το κόλπο με το ρύζι και το αλάτι, δύο σπιτικά συστατικά που όλοι έχουν στην κουζίνα: και τα δύο είναι γνωστά για την καλή τους λύση στην απορρόφηση της υγρασίας – απλά θυμηθείτε πού βάζετε το τηλέφωνό σας όταν πέφτει στο νερό.
Το κόλπο είναι απλό: τοποθετήστε ένα μπολ ή μια υφασμάτινη τσάντα, κατά προτίμηση βαμβακερή, με αλάτι ή ρύζι μέσα. Αυτό το δοχείο πρέπει να τοποθετηθεί στο περβάζι, το οποίο είναι το πλησιέστερο μέρος στο τζάμι, όπου συσσωρεύονται σταγονίδια νερού.
Φυσικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ποσότητα ρυζιού ή αλατιού που έχει τοποθετηθεί δίπλα στο παράθυρο θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο ή τρεις ημέρες (ανάλογα με το επίπεδο συμπύκνωσης), καθώς η ικανότητα απορρόφησης μειώνεται και μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητά της εάν δεν αλλάζει συχνά.
Δοκιμάστε το όμως και δείτε τις διαφορές…