Κέικ σοκολάτας από μελομακάρονα


Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Αν σας έχουν περισσέψει, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε δημιουργικά σε μια νέα, πρωτότυπη συνταγή. Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό κέικ σοκολάτας. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Κέικ σοκολάτας από μελομακάρονα – Υλικά

  • 300 γρ. μελομακάρονα (θρυμματισμένα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Κέικ σοκολάτας από μελομακάρονα – Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε το γάλα, το ηλιέλαιο και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέστε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα στο μείγμα με τα στερεά υλικά.

Ενώστε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Θερμίδες (ανά μερίδα)

Περίπου 250 θερμίδες.

Χρόνος προετοιμασίας

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Σύνολο: 55 λεπτά

Συμβουλή

Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με τριμμένη σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη για επιπλέον γεύση και διακόσμηση.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ