Σούπα μοσχάρι με λαχανικά


Το μοσχάρι σούπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ζεστή, θρεπτική και γεμάτη γεύση, είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Το άρωμα του μοσχαρίσιου κρέατος συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά, δημιουργώντας ένα γεύμα που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια και παραδόσεις.

Σούπα μοσχάρι με λαχανικά- Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες
  • Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 20 λεπτά

Θερμίδες

Μια μερίδα περιέχει περίπου 350 θερμίδες, ανάλογα με την ποσότητα λαχανικών και μοσχαρίσιου κρέατος που χρησιμοποιείται.

Υλικά (Για 6 μερίδες)

  • 1 κιλό μοσχάρι (ιδανικά σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φιδέ ή ρύζι (προαιρετικό)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 λίτρα νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράσιμο κρέατος: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το μοσχάρι με τα 3 λίτρα νερό. Φέρτε σε βρασμό και ξαφρίστε τον αφρό που δημιουργείται.
  2. Μαγείρεμα κρέατος: Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και λίγο αλάτι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1,5 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  3. Προσθήκη λαχανικών: Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και το κρεμμύδι. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  4. Τελικές πινελιές: Αν θέλετε, προσθέστε φιδέ ή ρύζι τα τελευταία 10 λεπτά. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρισμα: Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστή, συνοδευόμενη από ψωμί.

Συμβουλή

Αν θέλετε μια πιο πηχτή σούπα, μπορείτε να διαλύσετε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο νερό και να την προσθέσετε πριν τελειώσει το μαγείρεμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ