Η δυσάρεστη αναπνοή αν φάτε σκόρδο δύσκολα φεύγει – Μερικοί απλοί τρόπο για να απαλλαγείτε γρήγορα
Αυτές τις μέρες, όλοι, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, οδηγούμαστε σε παρασπονδίες με το φαγητό. Κάτι που ενδεχομένως αποφεύγουμε στην καθημερινότητα μας, το δοκιμάζουμε στα γιορτινά τραπέζια χωρίς ενοχές.
Ένα από αυτά είναι και το σκόρδο…
Το σκόρδο είναι πλούσιο σε θειώδεις ουσίες που του δίνουν αυτό το μοναδικό άρωμα. Η μυρωδιά του είναι τόσο πικάντικη που ακόμα κι αν βρεθεί απευθείας στο στομάχι σας δεν θα απαλλαγείτε από αυτήν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πέψης, οι ουσίες που περιέχονται στο σκόρδο εισέρχονται στους πνεύμονες, παρέχοντάς σας ένα αξέχαστο ombre. Το βούρτσισμα των δοντιών σας, όπως ίσως μαντέψατε, είναι ανίσχυρο εδώ. Χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές μέθοδοι.
Το σκόρδο είναι η πηγή της αλλαντίασης
Φαίνεται ότι το σκόρδο και τα βακτήρια δεν είναι συμβατά. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της αλλαντίασης. Εάν το αποθηκεύσετε σε θερμότητα ή σε φυτικό έλαιο, θα δημιουργήσετε όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός βακτηρίου που μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο.
Πώς να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου
Μπορείτε να πιείτε ένα λίτρο γάλακτος, να φάτε ηλιόσπορους, να μασήσετε κανέλα, όπως συνιστάται στο Διαδίκτυο, αλλά το «πνεύμα» σκόρδου δεν θα σας αφήσει, αλλά θα κρυφτεί μόνο για λίγα λεπτά.
Οποιοσδήποτε χημικός θα σας πει ότι για να εξουδετερώσετε τις ενώσεις θείου, οι οποίες προκαλούν τη μυρωδιά του σκόρδου, πρέπει να επιλέξετε τρόφιμα πλούσια σε ροσμαρινικό οξύ.
Αυτά είναι: βασιλικός, βάλσαμο λεμονιού, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, θυμάρι.
Και ακόμη και τα μήλα, τα οποία, παρά το μικρό ποσοστό ροσμαρινικού οξέος, εξουδετερώνουν αμέσως τις θειώδεις ενώσεις του σκόρδου.
Αλλά οι περισσότερες από τις φαινόλες περιέχονται στη φυσική μέντα, η οποία όχι μόνο τη διακόπτει, αλλά την καταστρέφει βιοχημικά.
Το κύριο πράγμα είναι να τρώτε όλα αυτά τα προϊόντα ωμά – η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τις χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά