Σπάρε ριμπς με πικάντικο γλάσο


Απολαύστε μια μοναδική συνταγή για σπάρε ριμπς (spare ribs) με πικάντικο γλάσο που θα απογειώσει κάθε τραπέζι. Το γλάσο ισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και καυτερή γεύση, δημιουργώντας μια λαχταριστή εμπειρία που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Ιδανικό για κρεατοφαγικές συναντήσεις ή γιορτινές περιστάσεις.

Σπάρε ριμπς με πικάντικο γλάσο – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες
  • Συνολικά: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

  • 1,5 κιλό σπάρε ριμπς
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προσαρμόστε κατά προτίμηση)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι και φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία του κρέατος:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
    • Αφαιρέστε την μεμβράνη από την κάτω πλευρά των ριμπς και κόψτε σε μερίδες αν χρειάζεται.
  2. Μαρινάρισμα:
    • Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την πάστα ντομάτας, το μηλόξυδο, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα, και το τσίλι.
    • Αλείψτε το μείγμα στα ριμπς και αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  3. Μαγείρεμα:
    • Τοποθετήστε τα ριμπς σε ένα ταψί, καλύψτε με αλουμινόχαρτο, και ψήστε για 1,5 ώρα.
    • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200°C, και ψήστε για άλλα 30 λεπτά, αλείφοντας με το γλάσο κάθε 10 λεπτά.
  4. Σερβίρισμα:
    • Γαρνίρετε με σουσάμι και φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύστε με ψητά λαχανικά ή πουρέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ