Σοκολατάκια με δαμάσκηνο


Αν ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φυσική γλυκύτητα των δαμάσκηνων, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Τα σοκολατάκια με δαμάσκηνο είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε περίσταση.

Υλικά (για 20 σοκολατάκια με δαμάσκηνο)

  • 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά, ψιλοκομμένα)
  • 1 κ.γ. λικέρ της επιλογής σας (προαιρετικά)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά για έξτρα άρωμα)

Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Αναμονή: 30 λεπτά

Διαδικασία

  1. Ετοιμάστε τα δαμάσκηνα: Αν χρησιμοποιήσετε καρύδια, γεμίστε κάθε δαμάσκηνο με λίγη ποσότητα.
  2. Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορείτε να προσθέσετε το λικέρ ή το ξύσμα πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση.
  3. Καλύψτε τα δαμάσκηνα: Με ένα πιρούνι, βουτήξτε κάθε δαμάσκηνο στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως.
  4. Αφήστε να στεγνώσουν: Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Θερμίδες

Κάθε σοκολατάκι περιέχει περίπου 60-70 θερμίδες, ανάλογα με τη σοκολάτα και τα πρόσθετα.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ