Αν ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φυσική γλυκύτητα των δαμάσκηνων, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Τα σοκολατάκια με δαμάσκηνο είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε περίσταση.
Υλικά (για 20 σοκολατάκια με δαμάσκηνο)
- 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)
- 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. καρύδια (προαιρετικά, ψιλοκομμένα)
- 1 κ.γ. λικέρ της επιλογής σας (προαιρετικά)
- Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά για έξτρα άρωμα)
Χρόνος προετοιμασίας
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Αναμονή: 30 λεπτά
Διαδικασία
- Ετοιμάστε τα δαμάσκηνα: Αν χρησιμοποιήσετε καρύδια, γεμίστε κάθε δαμάσκηνο με λίγη ποσότητα.
- Λιώστε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορείτε να προσθέσετε το λικέρ ή το ξύσμα πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση.
- Καλύψτε τα δαμάσκηνα: Με ένα πιρούνι, βουτήξτε κάθε δαμάσκηνο στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως.
- Αφήστε να στεγνώσουν: Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Θερμίδες
Κάθε σοκολατάκι περιέχει περίπου 60-70 θερμίδες, ανάλογα με τη σοκολάτα και τα πρόσθετα.
Καλή απόλαυση!