Τζιζκέικ με κρέμα φυστικιού- Απλά του ονείρου!


Τζιζκέικ με κρέμα φυστικιού: Αν αγαπάτε τη μοναδική γεύση του φυστικιού, αυτό το γλυκό είναι για εσάς! Με μια απαλή, βελούδινη κρέμα και τραγανή βάση, συνδυάζει την απόλαυση με την απλότητα. Είναι ιδανικό για ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο ή για στιγμές που θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Τζιζκέικ με κρέμα φυστικιού -Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive ή βουτύρου
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης, αλεσμένο σε σκόνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Για τη διακόσμηση:

  • Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
  • Λεπτές φέτες από λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

  1. Προετοιμασία βάσης:
    • Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
    • Πιέστε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Προετοιμασία κρέμας:
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Προσθέστε το αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης και ανακατέψτε καλά.
    • Ενσωματώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση και απλώστε ομοιόμορφα.
    • Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  4. Διακόσμηση:
    • Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και διακοσμήστε με λεπτές φέτες λευκής σοκολάτας.

Χρόνος Παρασκευής

  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Ψύξη: 4 ώρες
  • Σύνολο: 4 ώρες και 25 λεπτά

Σερβίρισμα

Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε το γλυκό, αναδεικνύοντας το λαμπερό πράσινο χρώμα και τη φίνα γεύση του φιστικιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ