Χοιρινό με σος φυστικοβούτυρου


Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη ζουμερή υφή του χοιρινού με την πλούσια γεύση μιας κρεμώδους σος φυστικοβούτυρου. Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα ή και για ένα επίσημο δείπνο.

Χοιρινό με σος φυστικοβούτυρου -Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 800 γρ. χοιρινό φιλέτο (ή σνίτσελ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος φυστικοβούτυρου:
  • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο (κατά προτίμηση φυσικό, χωρίς ζάχαρη)
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ (φρέσκο ή σε σκόνη)
  • Χυμός από 1/2 λάιμ (ή λεμόνι)

Χρόνος παρασκευής:

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Σύνολο: 30 λεπτά

Θερμίδες:

Περίπου 480 kcal ανά μερίδα.

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία χοιρινού:
    • Κόψτε το χοιρινό σε λεπτές φέτες αν δεν είναι ήδη κομμένο.
    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
    • Αλατοπιπερώστε το χοιρινό και σοτάρετέ το για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε το ζεστό.
  2. Προετοιμασία σος:
    • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάροντας για 1 λεπτό.
    • Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τον χυμό λάιμ.
    • Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος και αφήστε τη να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Συνδυασμός:
    • Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι με τη σος και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα.
  4. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρετε το χοιρινό με τη σος φυστικοβούτυρου πάνω από ρύζι μπασμάτι ή νούντλς.
    • Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικά φυστίκια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ