Τρούφες με αλατισμένη καραμέλα με μαύρη και λευκή σοκολάτα


Οι τρούφες με αλατισμένη καραμέλα είναι η ιδανική λιχουδιά για όσους λατρεύουν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού. Σήμερα θα φτιάξουμε δύο παραλλαγές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο: μια κλασική εκδοχή με μαύρη σοκολάτα και μια πιο ελαφριά με λευκή σοκολάτα. Αυτές οι τρούφες είναι τέλειες για δώρο, για κέρασμα σε εκδηλώσεις ή απλά για να απολαύσετε κάτι μοναδικό στο σπίτι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά (συν χρόνος ψύξης 2 ώρες)

Παραλλαγή 1: Τρούφες με αλατισμένη καραμέλα και μαύρη σοκολάτα

Υλικά

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. καραμέλα βουτύρου (salted caramel)
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Κακάο ή τριμμένη σοκολάτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει.
  2. Ρίξτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ και προσθέστε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και την καραμέλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Πλάστε μικρές μπάλες και περάστε τες από το κακάο ή την τριμμένη σοκολάτα.

Παραλλαγή 2: Τρούφες με αλατισμένη καραμέλα και λευκή σοκολάτα

Υλικά

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. καραμέλα βουτύρου (salted caramel)
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Τριμμένη καρύδα ή ξηροί καρποί για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίξτε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε μπολ και προσθέστε την καυτή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και την καραμέλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Πλάστε μικρές μπάλες και περάστε τες από την τριμμένη καρύδα ή τους ξηρούς καρπούς.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση καραμέλας, προσθέστε λίγη επιπλέον καραμέλα στην κάθε τρούφα πριν πλάσετε τις μπάλες.
  • Φυλάξτε τις τρούφες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ