Οι μαρινάδες αποτελούν το μυστικό συστατικό για να δώσετε βάθος γεύσης και τρυφερότητα στα πιάτα σας. Είτε μαγειρεύετε κρέας, ψάρι, κοτόπουλο ή λαχανικά, οι σωστές μαρινάδες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Περιλαμβάνουν συνήθως ένα ισορροπημένο μείγμα από όξινα στοιχεία, λάδι και μυρωδικά που αναδεικνύουν τη φυσική γεύση των υλικών. Στο άρθρο αυτό θα ανακαλύψουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε περίσταση.
Συνταγές για μαρινάδες
- Κλασική μαρινάδα για κοτόπουλο
- Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για 2-4 ώρες πριν το ψήσιμο.
- Υλικά:
- Ασιατική ααρινάδα για ψάρι
- Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι σόγια σος
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κουταλιές σησαμέλαιο
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα για 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.
- Υλικά:
- Πικάντικη μαρινάδα για κόκκινο κρέας
- Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υλικά.
- Μαρινάρουμε το κόκκινο κρέας για 4-8 ώρες.
- Υλικά:
- Φρέσκια μαρινάδα για λαχανικά
- Υλικά:
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μουστάρδας
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υλικά και καλύπτουμε τα λαχανικά.
- Τα αφήνουμε στη μαρινάδα για 1 ώρα πριν το ψήσιμο.
- Υλικά:
Με αυτές τις μαρινάδες, κάθε γεύμα μπορεί να αποκτήσει ξεχωριστό χαρακτήρα. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε φρέσκα υλικά για μέγιστη γεύση και πειραματιστείτε με τις ποσότητες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.