Οι χοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα αποτελούν μια από τις πιο απολαυστικές συνταγές για ένα γρήγορο αλλά γκουρμέ γεύμα. Ο συνδυασμός της γλυκύτητας του μελιού με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας προσδίδει μοναδική νοστιμιά στο κρέας, κάνοντάς το ζουμερό και γεμάτο γεύση.
Xοιρινές μπριζόλες με μέλι και μουστάρδα – Συστατικά (για 4 άτομα)
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικά)
Οδηγίες παρασκευής
- Προετοιμασία της μαρινάδας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το ξύδι μπαλσάμικο. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα αν θέλετε έξτρα γεύση.
- Μαρινάρισμα: Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα δοχείο ή πλαστική σακούλα και περιχύστε τις με τη μαρινάδα. Αφήστε τις να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο (ή έως 2 ώρες για πιο έντονη γεύση).
- Μαγείρεμα:
- Σε τηγάνι: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό.
- Στον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Ψήστε τις μπριζόλες σε ταψί με τη μαρινάδα για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τις στη μέση του χρόνου.
- Σερβίρισμα: Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε. Συνοδέψτε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.
Θερμίδες και χρόνος παρασκευής
- Θερμίδες: Περίπου 320 kcal ανά μερίδα
- Χρόνος παρασκευής: 40-50 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαριναρίσματος)