Σαλάτα με καρύδια, ρόδι και πλιγούρι: Αυτή η σαλάτα είναι ένας γευστικός συνδυασμός υγιεινών υλικών που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το πλιγούρι δίνει μια πλούσια υφή, τα καρύδια προσφέρουν μια τραγανή γεύση ενώ το ρόδι χαρίζει μια ευχάριστη γλυκόξινη νότα. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό πιάτο.
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Σαλάτα με καρύδια, ρόδι και πλιγούρι -Υλικά
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 φλιτζάνια νερό (για το πλιγούρι)
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια (ελαφρώς καβουρδισμένα)
- 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, μουλιάστε το πλιγούρι με το ζεστό νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίστε το καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το πλιγούρι, τα καρύδια, το ρόδι, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
- Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τη σαλάτα σε πιατέλα και απολαύστε την φρέσκια.
Tip
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί φέτα ή ανθότυρο για περισσότερη γεύση, αν το επιθυμείτε.