Η τέλεια πάβλοβα με φρούτα του δάσους


Η πάβλοβα είναι ένα αέρινο και ελαφρύ επιδόρπιο που κλέβει την παράσταση σε κάθε τραπέζι. Με καταγωγή από τη Ρωσία και την Αυστραλία, είναι ένα γλυκό που παντρεύει την τραγανή μαρέγκα με την αφράτη σαντιγί και τα φρέσκα φρούτα. Αυτή η συνταγή με φρούτα του δάσους συνδυάζει τη γλύκα με την απαλή οξύτητα, δημιουργώντας ένα τέλειο ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα.

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30 λεπτά
Θερμίδες: Περίπου 250 θερμίδες ανά μερίδα

Υλικά (για 8 μερίδες):

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. φρέσκα φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλα, σμέουρα, φράουλες)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία μαρέγκας:
    • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120°C.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.
    • Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπώντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερό και σφιχτό.
    • Ρίξτε το κορν φλάουρ, το ξύδι και τη βανίλια και ανακατέψτε απαλά.
    • Στρώστε τη μαρέγκα σε σχήμα δίσκου πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
    • Ψήστε για 1 ώρα, σβήστε τον φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς μέσα στον φούρνο.
  2. Προετοιμασία σαντιγί:
    • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
  3. Σύνθεση πάβλοβας:
    • Τοποθετήστε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα.
    • Απλώστε από πάνω τη σαντιγί.
    • Γαρνίρετε με τα φρούτα του δάσους και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε: Απολαύστε αυτό το ανάλαφρο και γευστικό επιδόρπιο με μια κούπα τσάι ή καφέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ