Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης – Η διαφορετική εκδοχή-έκπληξη


Οι κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης είναι μια εκλεπτυσμένη παραλλαγή της κλασικής ελληνικής γιορτινής συνταγής. Το φιστίκι Αιγίνης προσθέτει μια πλούσια γεύση και μια ελαφριά πράσινη απόχρωση που τους κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακούς. Είναι ιδανικοί για τις γιορτές ή ως ένα κομψό διαφορετικό κέρασμα.

  • Θερμίδες: 120-150 ανά κομμάτι (ανάλογα με το μέγεθος)
  • Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά προετοιμασία, 20 λεπτά ψήσιμο

Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης – Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (καθαρισμένο)
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανάμιξη υλικών:
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτο.
    • Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
  3. Προσθήκη στερεών υλικών:
    • Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το σταδιακά στο μείγμα.
    • Ρίξτε το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Μορφοποίηση:
    • Πλάστε μικρές μπάλες ή παραδοσιακά σχήματα κουραμπιέ.
    • Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήσιμο: Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
  6. Πασπάλισμα: Αφήστε τους να κρυώσουν και πασπαλίστε τους γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

Tips:

  • Βούτυρο: Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας βούτυρο για πλούσια γεύση.
  • Φιστίκι Αιγίνης: Επιλέξτε φιστίκια χωρίς αλάτι για καλύτερη ισορροπία γεύσης.
  • Συντήρηση: Διατηρήστε τους σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν φρέσκοι.

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ