Αν ψάχνετε έναν ιδιαίτερο τρόπο να αναδείξετε τα παραδοσιακά μελομακάρονα, αυτή η τούρτα είναι η τέλεια επιλογή. Φτιάχνεται εύκολα, συνδυάζει την αγαπημένη γεύση του μελομακάρονου με βελούδινη κρέμα και αποτελεί ιδανικό γλυκό για γιορτινές περιστάσεις.
Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά (χωρίς τον χρόνο για ψύξη)
Τούρτα με μελομακάρονα – Συνταγή
Υλικά:
- 500 γρ. μελομακάρονα (κατά προτίμηση σπιτικά)
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη (προαιρετικά)
- Λίγο γάλα (για να μουσκέψετε τα μελομακάρονα)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το μέλι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώση μελομακάρονων: Βουτήξτε ελαφρά τα μελομακάρονα στο γάλα και απλώστε μια στρώση σε μια φόρμα για τούρτα.
- Στρώση κρέμας: Καλύψτε τα μελομακάρονα με ένα μέρος της κρέμας. Συνεχίστε με εναλλασσόμενες στρώσεις μελομακάρονων και κρέμας.
- Τελική επικάλυψη: Στο τέλος, καλύψτε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια και περιχύστε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ψύξη: Τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Απολαύστε τη με φίλους και οικογένεια, αφήνοντας τη γεύση της να σας ταξιδέψει στις πιο ζεστές γιορτινές αναμνήσεις!