Τρουφάκια από μελομακάρονα και σοκολάτα


Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της ζεστασιάς, των γλυκών αρωμάτων και των παραδοσιακών γεύσεων. Αν αγαπάτε τα μελομακάρονα, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Δημιουργούμε ένα μοντέρνο twist σε αυτό το κλασικό γλυκό, φτιάχνοντας τρουφάκια από μελομακάρονα που είναι ιδανικά για το γιορτινό τραπέζι ή για δώρο στους αγαπημένους σας.

Τρουφάκια από μελομακάρονα και σοκολάτα – Υλικά

Για τη βάση:

  • 500 γρ. μελομακάρονα (ή σπιτικά ή του εμπορίου)
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)
  • Τριμμένο καρύδι, φιστίκι Αιγίνης ή χρυσές πέρλες ζαχαροπλαστικής για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη βάση:
    • Θρυμματίστε τα μελομακάρονα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα καρύδια, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
    • Ζυμώστε τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα που πλάθεται εύκολα.
  2. Πλάστε τις μπαλίτσες:
    • Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάστε τις σε μπαλίτσες (περίπου στο μέγεθος καρυδιού).
    • Τοποθετήστε τις σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τις στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν.
  3. Επικάλυψη με σοκολάτα:
    • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
    • Βουτήξτε κάθε μπαλίτσα στη σοκολάτα, καλύπτοντάς τη πλήρως, και ακουμπήστε την ξανά στο αντικολλητικό χαρτί.
    • Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίστε με καρύδια, φιστίκι ή άλλες διακοσμήσεις.
  4. Αποθήκευση:
    • Αφήστε τα τρουφάκια να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

Σερβίρισμα
Αυτά τα τρουφάκια είναι τέλεια για να συνοδεύσουν έναν ζεστό καφέ ή ένα χριστουγεννιάτικο λικέρ. Σερβίρετε σε όμορφα πιάτα και απολαύστε τη μαγεία των Χριστουγέννων με κάθε μπουκιά!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ