Βάλτε τέλος στην υγρασία με ένα απλό κόλπο – Το μυστικό της γιαγιάς που θα σας «λύσει» τα χέρια


Η υγρασία στο διαμέρισμα είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν υπάρχει λιγότερος αερισμός στα δωμάτια και ο αέρας συμπυκνώνεται περισσότερο.

Η υπερβολική υγρασία οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας, η οποία όχι μόνο φαίνεται αντιαισθητική, αλλά είναι και επιβλαβής για την υγεία. Ευτυχώς, οι γιαγιάδες μας είχαν τις δικές τους δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους καταπολέμησης της υγρασίας – αξίζει να τις ακούς!

Τι να βάλετε στο περβάζι του παραθύρου για να μην φαίνεται υγρασία;

Το μέρος που βρίσκεται κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της υγρασίας είναι το περβάζι του παραθύρου. Λόγω της εγγύτητάς του στο παράθυρο, εκτίθεται σε συμπύκνωση, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει στο σχηματισμό μούχλας, για παράδειγμα στον τοίχο ή στο παρέμβυσμα. Πώς το αντιμετώπισαν οι γιαγιάδες μας; Παρά τα πάντα – πολύ αποτελεσματικά. Και έγινε χωρίς περίπλοκο εξοπλισμό, μόνο με οικιακές μεθόδους και υλικά κουζίνας.

Επιτραπέζιο αλάτι

Ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της υγρασίας είναι το επιτραπέζιο αλάτι. Το αλάτι απορροφά τέλεια την υγρασία από το περιβάλλον. Απλώς τοποθετήστε ένα μπολ με αλάτι στο περβάζι – θα απορροφήσει σιγά σιγά την υπερβολική υγρασία από τον αέρα και όταν κορεστεί, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με φρέσκο ​​αλάτι.

Ρύζι

Το ρύζι, όπως και το αλάτι, έχει ιδιότητες απορρόφησης υγρασίας. Μπορείτε να ρίξετε ξερό ρύζι σε ένα μικρό μπολ ή βαμβακερή σακούλα και να το τοποθετήσετε στο περβάζι. Το ρύζι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε κρύες περιοχές όπου η υγρασία κατακάθεται στα παράθυρα. Θυμηθείτε να αλλάζετε το ρύζι κάθε λίγες εβδομάδες για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Λουλούδια σε γλάστρες

Φυτά όπως ο κοινός κισσός ή η αλογοουρά δεν είναι μόνο διακοσμητικά αλλά βοηθούν και στη ρύθμιση της υγρασίας στο σπίτι σας. Ο κισσός είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς απορροφητές υγρασίας και η αλογοουρά απορροφά τους υδρατμούς από τον αέρα, βοηθώντας στην αποκατάσταση του μικροκλίματος στο δωμάτιο.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας οικιακές θεραπείες;

Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, αξίζει τον κόπο να εισαγάγετε μερικές απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το επίπεδό της και να το διατηρήσετε στο βέλτιστο επίπεδο. Παρακάτω σας λέμε τι λειτουργεί καλύτερα για να απαλλαγείτε από την υγρασία.

Ο τακτικός αερισμός, ειδικά το πρωί και το βράδυ, βοηθά στην απαλλαγή του σπιτιού σας από την υπερβολική υγρασία. Ακόμη και ο σύντομος εντατικός αερισμός μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αέρα και να μειώσει την υγρασία.

  • Αποφύγετε το στέγνωμα των ρούχων στο σπίτι – η υγρασία που δημιουργείται από το στέγνωμα των ρούχων είναι μια από τις κύριες αιτίες της υψηλής υγρασίας στα διαμερίσματα. Αν μπορείτε, στεγνώστε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι ή στο στεγνωτήριο.
  • Εάν πρέπει να στεγνώσετε τα ρούχα σας στο σπίτι, τοποθετήστε τα κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο και φροντίστε να αερίζετε καλά το δωμάτιο.
  • Χρησιμοποιήστε επιπλέον απορροφητές υγρασίας όπως π.χ Ξίδι (ένα από τα πιο ευέλικτα φάρμακα στην κουζίνα της γιαγιάς, που έχει και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αν παρατηρήσετε σημάδια μούχλας στους τοίχους ή στις γωνίες των παραθύρων, ψεκάστε τα με διάλυμα ξιδιού και νερού (σε αναλογία 1:1 αναλογία), απορρίμματα γάτας ή μαγειρική σόδα (απλώς πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό δοχείο και τοποθετήστε τη σε μια περιοχή εκτεθειμένη στην υγρασία).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ