Λαχταριστή τάρτα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα


Η τάρτα σοκολάτα είναι ένα επιδόρπιο που ξεχωρίζει για την πλούσια, σοκολατένια γεύση της και τη μοναδική υφή που συνδυάζει τη μαλακή βάση με την ελαφρώς τραγανή κρούστα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από γιορτές μέχρι απλά απογεύματα που θέλεις κάτι σοκολατένιο και λαχταριστό.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί.
  2. Λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Άφησε να κρυώσει λίγο.
  3. Χτύπησε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.
  4. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Κοσκίνισε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 25-30 λεπτά. Η τάρτα σοκολάτα πρέπει να είναι μαλακή στο κέντρο.
  7. Άφησε να κρυώσει και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρεις.

Συμβουλή:
Σέρβιρέ τη με μια μπάλα παγωτό βανίλια για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ