Αν αναζητάτε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση του, αυτό το ρολό κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή! Γεμισμένο με μια πλούσια και γευστική γέμιση από σπανάκι, τυρί και πιπεριές, είναι τέλειο για γιορτινά τραπέζια ή για να αναβαθμίσετε το καθημερινό σας μενού. Με τη σωστή προετοιμασία, θα έχετε ένα εξαιρετικό πιάτο που συνδυάζει απλότητα και πολυτέλεια.
Ρολό κοτόπουλο -Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου (ανοίξτε τα σαν πεταλούδα)
- 150 γρ. σπανάκι (ζεματισμένο και ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. φέτα ή μοτσαρέλα (τριμμένη)
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- Σπάγκος κουζίνας για το τύλιγμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία φιλέτων: Ανοίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου και χτυπήστε τα με έναν πλάστη για να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώστε.
- Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, το τυρί, την πιπεριά, και το σκόρδο.
- Γέμισμα και τύλιγμα: Απλώστε λίγη μουστάρδα στο εσωτερικό κάθε φιλέτου, προσθέστε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό. Στερεώστε με σπάγκο κουζίνας.
- Μαγείρεμα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρισμα: Κόψτε τα ρολά σε φέτες και συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Απολαύστε το πιάτο ζεστό και θα κλέψετε τις εντυπώσεις!