Ρολό κοτόπουλο με σπανάκι, τυρί και πιπεριές


Αν αναζητάτε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση του, αυτό το ρολό κοτόπουλο είναι η ιδανική επιλογή! Γεμισμένο με μια πλούσια και γευστική γέμιση από σπανάκι, τυρί και πιπεριές, είναι τέλειο για γιορτινά τραπέζια ή για να αναβαθμίσετε το καθημερινό σας μενού. Με τη σωστή προετοιμασία, θα έχετε ένα εξαιρετικό πιάτο που συνδυάζει απλότητα και πολυτέλεια.

Ρολό κοτόπουλο -Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (ανοίξτε τα σαν πεταλούδα)
  • 150 γρ. σπανάκι (ζεματισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. φέτα ή μοτσαρέλα (τριμμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Σπάγκος κουζίνας για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία φιλέτων: Ανοίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου και χτυπήστε τα με έναν πλάστη για να λεπτύνουν. Αλατοπιπερώστε.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι, το τυρί, την πιπεριά, και το σκόρδο.
  3. Γέμισμα και τύλιγμα: Απλώστε λίγη μουστάρδα στο εσωτερικό κάθε φιλέτου, προσθέστε τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολό. Στερεώστε με σπάγκο κουζίνας.
  4. Μαγείρεμα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
  5. Σερβίρισμα: Κόψτε τα ρολά σε φέτες και συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Απολαύστε το πιάτο ζεστό και θα κλέψετε τις εντυπώσεις!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ