Η Γαλλία επέκτεινε δύο κομβικές προτάσεις στην Ινδία, με στόχο την εμβάθυνση της άμυνας και της τεχνολογικής συνεργασίας. Μεταξύ αυτών, το πιο πρωτοποριακό είναι η προσφορά για συν-σχεδιασμό, ανάπτυξη και κατασκευή προηγμένου κινητήρα αεροσκαφών σε συνεργασία με ινδικούς φορείς.
Αυτή η συνεργασία υπόσχεται πλήρη μεταφορά τεχνολογίας, σημαντικά δικαιώματα ιδιοκτησίας και τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην αεροπορική βιομηχανία της Ινδίας.
Στο επίκεντρο αυτής της πρότασης βρίσκεται η μεταφορά τεχνογνωσίας στην κατασκευή πτερυγίων στροβίλων μονού κρυστάλλου, ένα κρίσιμο συστατικό των αεροκινητήρων υψηλής απόδοσης.
Στη δεκαετία του 1960, η αεροπορική βιομηχανία ανακάλυψε ότι τα συμβατικά πτερύγια των στροβίλων, που σχηματίζονται από πολλαπλές κρυσταλλικές δομές, ήταν επιρρεπή σε σφάλματα στα όρια των κρυστάλλων. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη πτερυγίων στροβίλων μονού κρυστάλλου, εξαλείφοντας αυτά τα όρια και ενισχύοντας σημαντικά την απόδοση από την αντοχή.
Η τεχνολογία λεπίδων μονού κρυστάλλου είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά στην αεροπορική βιομηχανία. Κατακτώντας αυτό, η Ινδία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο κενό στις δυνατότητές της στον αεροκινητήρα, τοποθετώντας την δίπλα σε παγκόσμιους ηγέτες όπως η Pratt & Whitney και η Rolls Royce.
Ενώ κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι τέτοιες συνεργασίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αυτοδυναμία, αυτή η συνεργασία με τη Safran θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κρίσιμο σκαλοπάτι. Με την ενσωμάτωση προηγμένων διαδικασιών Ε&Α στο οικοσύστημα της Ινδίας, αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για εξ ολοκλήρου εγχώριες δυνατότητες στο μέλλον.
Αυτή η πρόταση έρχεται σε μια εποχή που η Ινδία επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των αμυντικών της δυνατοτήτων, μειώνοντας την εξάρτηση από τις εισαγωγές. Η προσφορά της Safran όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με την πρωτοβολία «Make in India», αλλά αντιμετωπίζει επίσης μακροχρόνιες προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία της Ινδίας.
Επιπλέον, η συμφωνία να μοιράζεται το IP και να επιτραπεί στην Ινδία να προσαρμόσει και να εξάγει την τεχνολογία είναι άνευ προηγουμένου και θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες στην Ινδία να γίνει σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικής.
Η Safran έχει προτείνει μια συνεργασία που περιλαμβάνει:
- Προηγμένη ανάπτυξη υλικών
- Μεταφορά τεχνολογίας: Εκπαίδευση Ινδών μηχανικών σε προηγμένες επιστήμες υλικών και διαδικασίες παραγωγής, ένα κρίσιμο κενό γνώσης στην Ινδία.
- Έλεγχος πνευματικής ιδιοκτησίας (IP): Παραχώρηση στην Ινδία πλήρους ελέγχου επί της πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων για αναβαθμίσεις, προσαρμογές και εξαγωγές.