Ζουμερό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα


Αν λατρεύετε τις μπανάνες και τη σοκολάτα, αυτό το κέικ είναι η απόλυτη λιχουδιά! Εύκολο, αφράτο και γεμάτο με σοκολατένια γεύση, είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή ακόμα και επιδόρπιο. Το άρωμα που θα γεμίσει την κουζίνα σας κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα σας μαγέψει.

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα – Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες (πολτοποιημένες)
  • 2 αυγά
  • 120 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο (προαιρετικά, για πιο σοκολατένια γεύση)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία φούρνου:
    • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
    • Λάδωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ ή βάλε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ανάμειξη υγρών υλικών:
    • Σε ένα μπολ, λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
    • Πρόσθεσε τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ανάμειξη στεγνών υλικών:
    • Σε άλλο μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.
  4. Συνδυασμός:
    • Πρόσθεσε σταδιακά τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
    • Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρώς.
  5. Ψήσιμο:
    • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα.
    • Ψήσε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
    • Άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα πριν το βγάλεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ