Αναζητάτε μια γλυκιά λιχουδιά που να συνδυάζει τη σοκολάτα, τη φρουτώδη γεύση κερασιού και την ιδιαίτερη νότα του λικέρ; Αυτή η συνταγή για σοκολατάκια με λικέρ και κεράσι είναι η απόλυτη επιλογή για κέρασμα τώρα στις γιορτές. Ιδανικά για δώρο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας, αυτά τα σοκολατάκια θα γίνουν το επίκεντρο κάθε περίστασης!
Σοκολατάκια με λικέρ κεράσι – Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 50 ml λικέρ κεράσι
- 100 γρ. βύσσινα γλασέ ή κονσερβοποιημένα κεράσια
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- Σκόνη κακάο (για πασπάλισμα, προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία της γέμισης:
- Στραγγίστε τα κεράσια και αφήστε τα σε ένα μπολ με το λικέρ να απορροφήσουν τη γεύση.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Δημιουργία της σοκολάτας:
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνει λεία.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
- Γέμισμα των σοκολατακίων:
- Ρίξτε λίγο από το μείγμα σοκολάτας στις θήκες σιλικόνης ή σε μικρά φορμάκια και αφήστε το να στερεοποιηθεί ελαφρώς.
- Τοποθετήστε από ένα κεράσι σε κάθε θήκη και συμπληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Ψύξη:
- Βάλτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν.
- Τελική πινελιά:
- Αν θέλετε, πασπαλίστε τα σοκολατάκια με σκόνη κακάο ή διακοσμήστε τα με έξτρα κεράσια.