Πόσο μπέικιν πάουντερ ή σόδα να προσθέσετε στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αν δεν έχετε φαρίνα


Όταν μια συνταγή απαιτεί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα) και διαθέτετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορείτε να το προσαρμόσετε προσθέτοντας τη σωστή ποσότητα διογκωτικών ουσιών.

Η γενική αναλογία είναι:

  • Μπέικιν πάουντερ: Προσθέστε 3 έως 3½ κουταλάκια του γλυκού (περίπου 20 γρ.) μπέικιν πάουντερ για κάθε 500 γρ. αλεύρι.
  • Μαγειρική σόδα: Προσθέστε 1½ κουταλάκι του γλυκού (10 γρ.) μαγειρική σόδα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού για κάθε 500 γρ. αλεύρι, καθώς η σόδα απαιτεί ένα όξινο στοιχείο για να ενεργοποιηθεί.

Αυτές οι αναλογίες θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό φούσκωμα στις ζύμες σας, αντικαθιστώντας αποτελεσματικά την έλλειψη φαρίνας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ