Τα μίνι στρούντελ με κρέμα λεμόνι είναι ένας ιδανικός συνδυασμός τραγανής ζύμης και δροσερής, αρωματικής κρέμας. Εύκολα στην παρασκευή και εντυπωσιακά στην εμφάνιση, αυτά τα μικρά γλυκά είναι τέλεια για κάθε περίσταση. Ακολουθήστε τη συνταγή για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά στρούντελ στο σπίτι!
Συνταγή για μίνι στρούντελ με κρέμα λεμόνι – Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό (χτυπημένο, για το άλειμμα)
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για την κρέμα λεμόνι:
- 200 ml γάλα
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 30 γρ κορν φλάουρ
- Χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 30 γρ βούτυρο
Οδηγίες:
- Προετοιμασία της κρέμας λεμόνι:
- Σε κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίξτε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επιστρέψτε το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
- Προετοιμασία των στρούντελ:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώστε τη σφολιάτα σε επίπεδη επιφάνεια και κόψτε τη σε μικρά ορθογώνια κομμάτια.
- Τοποθετήστε μια κουταλιά κρέμα λεμόνι στο κέντρο κάθε κομματιού.
- Διπλώστε τη ζύμη σε ρολό ή κλείστε την σαν φάκελο, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
- Τοποθετήστε τα στρούντελ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε με το χτυπημένο αυγό και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ολοκλήρωση:
- Αφήστε τα στρούντελ να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
- Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!