Οι χοιρινές μπριζόλες με σος ροκφόρ αποτελούν μια γευστική πρόταση που συνδυάζει την πλούσια γεύση του χοιρινού με την ιδιαίτερη, κρεμώδη υφή και την ελαφρώς πικάντικη γεύση του ροκφόρ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα εντυπωσιακό γεύμα, είτε για την οικογένεια είτε για ένα δείπνο με φίλους. Ακολουθεί μια εύκολη εκτέλεση που θα σας μεταφέρει γαστρονομικά σε ένα γκουρμέ εστιατόριο.
Χοιρινές μπριζόλες με σος ροκφόρ – Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος ροκφόρ:
- 150 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
- Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία των μπριζολών:
- Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ψήστε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο.
- Βγάλτε τις μπριζόλες από το τηγάνι και κρατήστε τις ζεστές.
- Παρασκευή της σος ροκφόρ:
- Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
- Ρίξτε το κονιάκ (αν χρησιμοποιείτε) και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέστε το ροκφόρ κομμένο σε κομμάτια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε πιπέρι για επιπλέον γεύση.
- Σερβίρισμα:
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε πιάτα και περιχύστε με τη σος ροκφόρ.
- Συνοδεύστε με πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή φρέσκα ζυμαρικά για ένα ολοκληρωμένο πιάτο.