Σοκολατένιο fondant με πορτοκάλι, σκέτος πειρασμός


Ανακαλύψτε τη μαγεία του συνδυασμού της πλούσιας σοκολάτας με την αρωματική φρεσκάδα του πορτοκαλιού σε ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο. Αυτός ο σοκολατένιος πειρασμός είναι ιδανικός για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Σοκολατένιο fondant με πορτοκάλι – Υλικά (για 4 μερίδες)

Για το σοκολατένιο fondant:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για την πορτοκαλί σάλτσα (coulis):

  • 200 ml χυμός πορτοκαλιού (φρέσκος)
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σερβίρισμα:

  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία σοκολατένιου fondant:

  1. Λιώστε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Βουτυρώστε και αλευρώστε 4 φορμάκια και γεμίστε τα κατά ¾ με το μείγμα.
  6. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή και έως 1 ώρα).

2. Ετοιμασία πορτοκαλί σάλτσας (coulis):

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα και φέρτε το σε χαμηλή βράση.
  2. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέστε το στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρήση.

3. Ψήσιμο fondant:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ψήστε τα φορμάκια για 10-12 λεπτά. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σταθερό, ενώ το εσωτερικό να παραμένει ρευστό.

4. Σερβίρισμα:

  1. Ξεφορμάρετε τα fondant σε πιάτα και γαρνίρετε με την πορτοκαλί σάλτσα.
  2. Διακοσμήστε με ξύσμα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ