Ανακαλύψτε τη μαγεία του συνδυασμού της πλούσιας σοκολάτας με την αρωματική φρεσκάδα του πορτοκαλιού σε ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο. Αυτός ο σοκολατένιος πειρασμός είναι ιδανικός για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Σοκολατένιο fondant με πορτοκάλι – Υλικά (για 4 μερίδες)
Για το σοκολατένιο fondant:
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για την πορτοκαλί σάλτσα (coulis):
- 200 ml χυμός πορτοκαλιού (φρέσκος)
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα:
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία σοκολατένιου fondant:
- Λιώστε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε 4 φορμάκια και γεμίστε τα κατά ¾ με το μείγμα.
- Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή και έως 1 ώρα).
2. Ετοιμασία πορτοκαλί σάλτσας (coulis):
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα και φέρτε το σε χαμηλή βράση.
- Διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέστε το στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν τη χρήση.
3. Ψήσιμο fondant:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Ψήστε τα φορμάκια για 10-12 λεπτά. Το εξωτερικό πρέπει να είναι σταθερό, ενώ το εσωτερικό να παραμένει ρευστό.
4. Σερβίρισμα:
- Ξεφορμάρετε τα fondant σε πιάτα και γαρνίρετε με την πορτοκαλί σάλτσα.
- Διακοσμήστε με ξύσμα πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!