Αλμυρό κανταΐφι με πλούσια τυριά και μαϊντανό


Το αλμυρό κανταΐφι είναι μια εξαιρετική επιλογή για ιδιαίτερες περιστάσεις ή ένα πρωτότυπο καθημερινό πιάτο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τραγανή υφή του φύλλου κανταϊφιού με μια πλούσια γέμιση από τυριά και αρωματικά, δημιουργώντας μια απολαυστική εμπειρία.

Συνταγή για αλμυρό κανταΐφι – υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)

Για το γαρνίρισμα:

  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός ή θυμάρι)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του φύλλου: Ξεχωρίστε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια σας για να αφρατέψει.
  2. Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το κασέρι, το αυγό, την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό. Αν χρειάζεται, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Γέμισμα κανταϊφιού: Πάρτε μικρές ποσότητες από το φύλλο, απλώστε το σε λωρίδα, βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε ρολό.
  4. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Σερβίρισμα: Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ