Ζουμερό χοιρινό με δαμάσκηνα


Το χοιρινό με δαμάσκηνα είναι μια συνταγή που συνδυάζει την τρυφερότητα του χοιρινού με την γλυκύτητα των δαμάσκηνων, δημιουργώντας ένα πιάτο με πλούσια γεύση και έντονη αρωματική ταυτότητα. Ιδανικό για ένα ιδιαίτερο γεύμα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Xοιρινό με δαμάσκηνα – υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί ελαφρώς.
  5. Επιστρέψτε το χοιρινό στην κατσαρόλα, προσθέστε τον ζωμό, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Σιγοβράστε το φαγητό για 1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και η σάλτσα να δέσει.
  7. Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 350 kcal
  • Πρωτεΐνες: 25 γρ.
  • Λιπαρά: 15 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 20 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3 γρ.

Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο συνοδευόμενο από λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας για ένα πλήρες γεύμα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ