Ανακαλύψτε την απόλυτη ισορροπία γεύσεων με αυτό το μεσογειακό πιάτο! Το χταπόδι στη σχάρα, με τη μοναδική καπνιστή του γεύση, συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή υφή της ρόκας και την αρωματική φρεσκάδα των ρεβιθιών. Πρόκειται όπως γίνεται πλήρως αντιληπτό για ένα πιάτο ιδανικό για όσους λατρεύουν τη θάλασσα και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται με δροσερό λεμόνι και ελαιόλαδο που αναδεικνύουν κάθε μπουκιά!
Χταπόδι στη σχάρα με σαλάτα ρεβιθιών και ρόκα – Συνταγή
Υλικά:
- 1 μεγάλο χταπόδι (~1 κιλό)
- 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 χούφτα φρέσκια ρόκα
- 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία Χταποδιού: Καθαρίστε το χταπόδι, κόψτε το σε πλοκάμια και βράστε το για 20-30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
- Σχάρα: Αλείψτε το χταπόδι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ψήστε στη σχάρα μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
- Σαλάτα: Ανακατέψτε τα ρεβίθια με τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
- Σερβίρισμα: Στήστε το χταπόδι πάνω από τη σαλάτα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και ρίγανη.
Καλή απόλαυση!