Οι γεμιστές πιπεριές με τυρί είναι ένα λαχταριστό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της πιπεριάς με την κρεμώδη υφή και τη γεύση του λιωμένου τυριού. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική είτε για ένα καθημερινό τραπέζι είτε για ειδικές περιστάσεις, εντυπωσιάζοντας με την απλότητά της και την πλούσια γεύση της. Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εύκολο και απολαυστικό πιάτο.
Γεμιστές πιπεριές με κρεμώδη τυριά – Υλικά
- 6 μέτριες πιπεριές (κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες)
- 250 γρ. φέτα
- 200 γρ. κρέμα τυριού
- 100 γρ. τριμμένο κασέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι και ρίγανη για γεύση
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία πιπεριών: Κόψτε τα καπάκια των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους. Ξεπλύνετε καλά και αφήστε τις να στραγγίξουν.
- Φτιάξτε τη γέμιση: Σε ένα μπολ, λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέστε την κρέμα τυριού, το κασέρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Γεμίστε τις πιπεριές: Με ένα κουτάλι, γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα τυριού και τοποθετήστε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήσιμο: Περιχύστε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσουν οι πιπεριές ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρετε: Απολαύστε τις ζεστές, συνοδευόμενες από φρέσκο ψωμί ή πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!