Οι ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό και γευστικό γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών με τη βαθιά γεύση της σοκολάτας. Ιδανικό για συνοδεία καφέ, δώρο ή ως κέρασμα στις γιορτές.
Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα – Συνταγή
Υλικά:
- 3 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 ml νερό
- 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία φλουδών:
- Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια σε μεγάλα κομμάτια.
- Κόψτε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και αφαιρέστε το περισσότερο λευκό μέρος.
- Βράσιμο:
- Βάλτε τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και επαναλάβετε δύο φορές για να φύγει η πικράδα.
- Καραμέλωμα:
- Σε κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις φλούδες και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι (15-20 λεπτά).
- Στέγνωμα:
- Τοποθετήστε τις φλούδες σε λαδόκολλα και αφήστε τις να στεγνώσουν για 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Σοκολάτα:
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βουτήξτε τις φλούδες μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και αφήστε τις να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα.
Σερβίρισμα: Απολαύστε τις σκέτες ή με συνοδεία καφέ ή λικέρ. Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.