Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα


Οι ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό και γευστικό γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών με τη βαθιά γεύση της σοκολάτας. Ιδανικό για συνοδεία καφέ, δώρο ή ως κέρασμα στις γιορτές.

Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού με σοκολάτα – Συνταγή

Υλικά:

  • 3 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 200 γρ. κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία φλουδών:
    • Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια σε μεγάλα κομμάτια.
    • Κόψτε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και αφαιρέστε το περισσότερο λευκό μέρος.
  2. Βράσιμο:
    • Βάλτε τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό και βράστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και επαναλάβετε δύο φορές για να φύγει η πικράδα.
  3. Καραμέλωμα:
    • Σε κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
    • Προσθέστε τις φλούδες και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι (15-20 λεπτά).
  4. Στέγνωμα:
    • Τοποθετήστε τις φλούδες σε λαδόκολλα και αφήστε τις να στεγνώσουν για 4-5 ώρες ή όλο το βράδυ.
  5. Σοκολάτα:
    • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
    • Βουτήξτε τις φλούδες μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και αφήστε τις να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα.

Σερβίρισμα: Απολαύστε τις σκέτες ή με συνοδεία καφέ ή λικέρ. Διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ