Κεφτεδάκια του μάστορα: Εύκολη, γρήγορη και αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Ποιος να αντισταθεί στη γεύση τους;
Ιδίως όταν συνοδεύονται από τηγανιτές φρεσκοκομμένες πατατούλες, παραδοσιακό τζατζίκι και χωριάτικη σαλατούλα, η γευστική εμπειρία πάει σε άλλο επίπεδο και μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, ιδίως τις Κυριακές.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
Χρόνος μαγειρέματος: Περισσότερο από 90 λεπτά
Μαγειρικό σκεύος: Τηγάνι
Δυσκολία: Εύκολο
Ποσότητα: 4 άτομα
Διαδικασία συνταγής
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά.